Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Jonatan Leer
    Foto: Jonatan Leer

Du er her

Sæt smag på dine retter med kryddereddiker

Søger...

Køkkentip Kryddereddiker er en fantastisk måde at forlænge holdbarheden på dine friske krydderurter og gemme deres aroma og smag i en god eddike, lige til at sætte smag på dine måltider.

 

 

 

I videoen her viser vi dig, hvordan du nemt laver dine egne kryddereddiker, så du også kan give dine måltider smagen af frisk krydderurter i vintermånederne.

Kryddereddiker er lette at lave, og du kan variere dem i en uendelighed alt efter hvilke urter du har til rådighed, valg af eddiker og brug af forskellige krydderier som yderligere smagsgiver.

 

Ingredienser:

1 håndfuld krydderurter, 3-5 stilke

500 ml frugt- eller vineddike

 

Fremgangsmåde:

  1. Skyl krydderurterne og dup dem tørre. Kom urterne i en ren flaske og hæld eddiken over.
  2. Kryddereddiker har godt af at trække minimum 1 måned.

 

Med kryddereddiker er det muligt at få krydderurternes dufte og smage på flaske. Eksperimenter med forskellige urter som for eksempel estragon, dild og timian, eller prøv at kombinere forskellige urter og tilføj krydderier som hvidløg, peberkorn, nelliker og enebær.

Eddikerne kan holde sig i flere år, så længe urterne er dækket af eddiken.

Omtalt i artiklen

Projektmedarbejder

Maria Fast Lindegaard er projektmedarbejder på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon, Sorø.

Hun arbejder med at udvikle undervisningsmateriale til e-læring om smag og måltider.

Lektor, cand.brom, projektleder

Anette Kamuk var medlem af Smag for Livets centerledelse i 2014-2018.

Anette Kamuk er lektor og projektleder på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon. Hun har særlig ekspertise i fødevarer og måltider, fødevaresikkerhed, sensorik, mikrobiologi, produktudvikling og innovation.