Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Ribs

Kort fakta :

Ribs er et lille rødt bær som vokser i store klaser. Bærrene er klare og røde men kan også findes i en hvid og gul udgave. 

Ribs vokser i buske som bliver mellem 150-200 cm høje og kan producere mellem 3-4 kilo ribs på en sæson

Sæson: Juli – August 

Smagsnoter/aromaer
Ribs har ofte en klart syrlig smag og kan for mange også fremstå bitter i eftersmagen. 
Den dufter af røde bær, friskt, syrligt og af dansk sommer.

Klargøring og opbevaring

  • Skyl nænsomt 
  • Tør let med på et viskestykke
  • Anvendes umildbart efter skylning 
  • Opbevar ved 5˚ på køl i 1-2 dage 

Anvendelses muligheder
Ribs indeholder en masse pektin og er derfor rigtig god til syltning og gelé. Derudover kan ribs bruges til saft, tærte og desserter.

 

Kilder: season-web.dk, havenyt.dk, sanker.dk, glosbe.com