Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Pressemateriale

Søger...

Pressemateriale Her findes Smag for Livets logoer, projektbeskrivelser og pressefotos

Smag for Livet har fået en ny bevilling på 24 mio. kr. af Nordea-fonden til at sætte smagen i centrum på en række uddannelser og i danskernes daglige liv. Fra juli 2018 og tre år frem vil centret arbejde endnu mere sammen med de fødevarefaglige erhvervsuddannelser i en ny, tværfaglig konstellation, hvor fire erhvervsskoler på tværs af landet er centrale partnere.

Flere detaljer om det nye projekt, der har undertitlen "Med smagen som brobygger" i pressemeddelelsen her.

Logoer

Smag for Livet logo - standard

Smag for Livet logo - bred

Smag for Livet logo - alternativ 1

Smag for Livet logo - alternativ 2

Smag for Livet logo - alternativ 3

Smag for Livet logo - alternativ 4

Projektbeskrivelser

Kort om Smag for Livet

Pressemeddelelse om Smag for Livet

Pressebilleder

Brug linket under "dokumenter" til at downloade en mappe med et udvalg af pressefotos fra Smag for Livets aktiviteter.

Billederne kan frit bruges med kildehenvisning. Fotografens navn fremgår af titlen på de enkelte fotos.

 

Omtalt i artiklen

Centerleder, professor, dr. scient

Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.

Ole G. Mouritsen er professor emeritus i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet. 

Han er desuden præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.

Tidligere var Ole G. Mouritsen i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet (SDU).

Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag. Foruden sine mange forskningspublikationer har han udgivet en række populærvidenskabelige bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tang, grøntsager og rogn.

Ole G. Mouritsen er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024).

Projektkoordinator

Mikael Schneider er videnskabsjournalist, cand.scient. i humanbiologi og ph.d. i sundhedsvidenskab.

Han er projektkoordinator i GastroLabCollege. I Smag for Livet var han centrets projektkoordinator og en del af ledelsen. Hans rolle var at koordinere, facilitere og formidle Smag for Livets projekter, tværfaglige arbejde og nye samarbejder med eksterne partnere.

Han er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024).

Sammen med Eva Rymann har han udgivet bogen Sådan smager børn. Den videnskabelige forklaring på, hvad dit barn vælger at spise - og hvorfor (Gyldendal, 2018) og En festival af smag (Smag for Livet Forlag, 2021).