Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Workshop i Nordic Food Lab i foråret 2018. Foto: Julia Sick
    Workshop i Nordic Food Lab i foråret 2018. Foto: Julia Sick

Du er her

Nordic Food Lab

Kort fakta :

Nordic Food Lab blev etableret i 2008 som et forsknings- og udviklingslaboratorium, der skulle udforske og videreudvikle mad fra Norden. Bag tilblivelsen stod grundlæggerne til Noma, kokken René Redzepi og den gastronomiske entreprenør Claus Meyer.

Organisatorisk var Nordic Food Lab en nonprofitorganisation, som blev tilknyttet Københavns Universitet i 2014. Midlerne til at drive det kom bl.a. fra Nordea-fonden, Velux Fonden, Madkulturen, samarbejde med Husbryggeriet Jacobsen og arbejdet med Smag for Livet.

Michael Bom Frøst, lektor ved Københavns Universitet, var leder af Nordic Food Lab.

Omtalt i artiklen

Lektor, ph.d.

Michael Bom Frøst er lektor i sensorik ved Københavns Universitet og tidligere leder af Nordic Food Lab. Hans videnskabelige baggrund er sensorik, med en stor viden om sensoriske metoder og viden om hvorfor vi kan lide det vi kan lide. Han forsker og underviser i snitfladen mellem naturvidenskab, gastronomi og oplevelse af smag.

Foto: Robert Elkjær.