Gå til hovedindhold
  • Piger med smagsmod
    Piger med smagsmod

Du er her

Madkundskab-workshop: Insekter, krydderurter og tang som fremtidens fødevarer

Undervisningsmateriale Materialet på disse sider beskriver og giver inspiration til to undervisningsaktiviteter med fokus på naturens ressourcer: Tang, krydderurter og insekter.

Det er ikke hver dag, der spises melorme eller tang i Danmark. Workshoppen "Smag for Fremtiden - Naturens spisekammer" handler om at bruge nogle flere af de ressourcer, som er omkring os, i havet og under jorden.

Men hvordan smager det egentlig, og hvad kan vi spise fra naturen?

I denne workshop kan eleverne lære om de forskellige fødevarer og udfordre deres egen smag ved at tilbyde dem at smage de forskellige fødevarer fra naturens spisekammer.

Workshoppen er gennemført i to "stationer":

  1. Spil, dialog og smagsprøver om spiselige planter og insekter
  2. Bålmad - lav din egen smagskombination over bål med insekter og andre fødevarer 

Materialet fra workshoppen kan downloades fra listen i højre side af denne artikel:

  • Manual til workshoppen inkl. baggrundsinformation, opskrifter mv.
  • Fakta om krydderurter som salt-erstatter
  • Fakta om insekter
  • "Pixibogen" tang, insekter og krydderurter
  • Specifikationer til brætspil bl.a. med spørgsmål og svar
  • Opskrifter:
    • Krydderurte/tangpesto med basilikum, oregano og savtang
    • Små madbrød med stegte melorme