Gå til hovedindhold
  • Kartoffelsuppe smages til
    Kartoffelsuppe smages til

Du er her

Madkundskab-workshop for 4.-7. klasse: Smag for Kartoffel

Undervisningsmateriale Smag for Kartoffel er et undervisningsmateriale til elever på 4.-7. klassetrin i faget Madkundskab og til elever, der har Madkundskab som valgfag. Fokus er på råvarekendskab, madlavning og tilsmagning.

I workshoppen skal eleverne smage en grundsuppe til med surt, sødt, salt og umami. De skal også udfylde en "tipskupon" med spørgsmål om kartoflen.

Materialet til workshoppen kan downloades via listen over dokumenter i højre spalte af denne artikel. Der findes:

  • Manual til workshoppen inkl. opskrift på kartoffelsuppe
  • Opgavehæfte til eleverne
  • Skema til Tip en 13'er om kartofler
  • Lærervejledning til Smag for Kartoffel
  • Powerpoint-præsentation af øvelsen i tilsmagning

Workshoppen blev gennemført af fire 6. og 7.-klasser som en del af Forskningens Døgn-arrangementet "Taste - No Waste" på UCSJ Ankerhus. Erfaringerne herfra er indarbejdet i manual og vejledning.

Der er mere undervisningsmateriale fra "Taste - No Waste" i de øvrige links i højre spalte af denne side.

Omtalt i artiklen

Lektor, cand.mag. i almen pædagogik

Fokusområde: Håndværk

Agnete Hoffmeyer er lektor ved Ernærings- og sundhedsuddannelsen, Ankerhus, UCSJ.

Hun er cand.mag. i almen pædagogik med speciale i narrativ vejledning, læring og identitetsdannelse og underviser i psykologi, pædagogik og videnskabsteori og kvalitative metoder.

Lektor, cand.brom, projektleder

Fokusområde: Håndværk

Anette Kamuk er medlem af Smag for Livets centerledelse.

Anette Kamuk er lektor og projektleder på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon. Hun har særlig ekspertise i fødevarer og måltider, fødevaresikkerhed, sensorik, mikrobiologi, produktudvikling og innovation.