Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Persille er en af krydderurterne i Kuku Sabzi. Foto: Pixabay
    Persille er en af krydderurterne i Kuku Sabzi. Foto: Pixabay

Du er her

Kuku sabzi - iransk omelet med urter

Opskrift Kuku Sabzi er en traditionel, krydderifyldt omelet, der minder om frittata. Den kan spises både varm og kold.

Ingredienser:

  • 1 bundt forårsløg
  • 200 g frisk koriander
  • 400 g frisk dild
  • 800 g persille
  • 2 fed hvidløg
  • 6 æg
  • 1 spsk. mel
  • 1 tsk. salt og peber
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Hak forårsløg, koriander, dild, persille og hvidløg fint.
  2. Pisk æggene med mel, salt, peber og gurkemeje. 
  3. Rør de hakkede krydderurter i æggemassen.
  4. Steg omeletten i olie ved svag varme. Når æggemassen er stivnet på toppen vendes den og brunes gylden.

Tip: Kuku sabzi ses også tilberedt med hakkede, let ristede valnødder og berberis-bær.

Omtalt i artiklen

Faglærer, kok

Simon Sørensen er uddannet kok og faglærer ved TECHCollege Food i Aalborg. Her underviser han kokkeelever og er træner og holdleder for erhvervsskolens konkurrencehold.

Han er en del af Smag for Livets centerledelse, hvor han bl.a. er tovholder for de fødevarefaglige erhvervsuddannelser, som er partnere i Smag for Livet.

 

Lektor

Fokusområde: Læring

Liselotte Hedegaard er medlem af Smag for Livets centerledelse. Hun er ansat ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjksole, hvor hun varetager projektledelsen af UCLs arbejde i Smag for Livet.

Liselotte Hedegaard har en baggrund i filosofi. Hendes forskningsinteresser retter sig mod sanseerfaring, særligt indenfor rammerne af fænomenologisk undersøgelse. I praksis arbejder hun med, hvordan sanseerfaring, specielt smag, kan anvendes i det pædagogiske og didaktiske arbejde.