Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Gule hindbær

Kort fakta :

Hindbær er et sammensat bær, af små stenfrugter, som blomstrer på busk. De findes vilde og dyrkede.

Sæson: Juni - August

Smagsnoter/aromaer:
Meget sød og delikat hindbærsmag, løst og saftigt

Klargøring og opbevaring:
Stilken fjernes og bærret skylles. Lægges I ét lag, fordi de ellers bliver mast. Ideelt anvendes hindbærret direkte efter det er skyllet, da bærret suger vandet til sig og derfor mister smag. Derudover vil bærret også have større risiko for at rådne.

Opbevares I kølerum 6-8 grader 1-2 dage. Kan fryses. 

Anvendelses muligheder:
De kan spises friske, bruges som pynt, laves til saucer, marmelader og bruges I bagværk.

 

Kilder: plantetorvet.dk, Gastronom (5. udgave)