Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Grønne stikkelsbær

Kort fakta :

Stikkelsbær dukkede først op i Frankrig, men fandt hurtigt vej til det meste af verden. I Danmark har vi dyrket stikkelsbær siden 1800-tallet. 

Stikkelsbær gror på buske der kan blive op til 1,5 meter høj og kan også vokse vildt i naturen, den er let at genkende på sine torne og de grønne bær og vokser oftest i skovbryn og krat.

Selve busken kan blive angrebet af meldug, også kaldet ”stikkelsbærdræber”, som sætter sig på hele planten som et brunt lag.

Smagsnoter/aromaer
Grønne stikkelsbær er meget syrlige og duften er frisk.

Klargøring og opbevaring
Skylles umildbart inden brug og opbevares bedst ude på køkkenbordet, men kan holde sig længere i køleskabet. 

Anvendelses muligheder 
Stikkelsbær ser vi oftest i det søde køkken. 
Det grønne stikkelsbær bruges sjældent i rå form, det bliver ofte syltet eller anvendt som kompot, broken gel eller marmelade


Kilder: naturbasen.dk, Gastronom Bogen