Opskrift Oplev smagen af kirsebær i denne franske udgave af kirsebærtærte.
Ingredienser
Fyld:
300 g. kirsebær
1 spsk. sukker
1/2 spsk. smør
Flormelis til pynt
Dej:
60 g. hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
3 æg
60 g. sukker
3 dl. sødmælk
1/2 vaniljestang
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 °C.
- Bland alle ingredienser til dejen med håndmixer/røremaskine ind til dejen er jævn og glat. Lad dejen hvile i 20 min.
- Smør et tærtefad og drys med sukker. Læg kirsebærrene i fadet og stil dem i ovnen i 5 min.
- Tag kirsebærrene ud og overhæld dem med dejen. Bages indtil gylden brun, ca. 20-30 min. Tærten serveres lun og med et drys flormelis.
Omtalt i artiklen
Cand.scient. i gastrofysik
Fokusområde: Gastrofysik
Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen er videnskabelig assistent i Smag for Livet, hvor hun bl.a. formidler sin forskning i vandmænds fysik og smag.