Gå til hovedindhold
  • Fastelavnsfest på Blågårds Plads i København. Foto: Flickr
    Fastelavnsfest på Blågårds Plads i København. Foto: Flickr

Du er her

Fastelavnsboller med marcipan, hindbær og vaniljecreme

Opskrift Smag for Livets Majbritt Pless fejrer fastelavn med gærdejsboller med overdådigt fyld af marcipan, hindbær og vaniljecreme

Denne opskrift giver 32 fastelavnsboller.

Fastelavnsbolledej:

50 g gær

2 dl lun mælk

50 g sukker

½ tsk salt

2 æg

150 g smeltet smør

Ca. 500 g mel

 

Fyld:

Fyldet til bollerne består af kagecreme, marcipanremonce og hindbærmarmelade.

  • 1-2 dl hindbærmarmelade

samt

Vaniljecreme (kagecreme):

  • 2 ½ dl mælk eller fløde 13%
  • 2 spsk sukker
  • ½ stang vanilje
  • 1 æg
  • 1 spsk majsstivelse (Maizena)

Pisk alle ingredienserne godt sammen i en gryde. Kog cremen under omrøring 2-3 minutter. 

og

Marcipanremonce:

  • 75 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 150 g revet marcipan

Ingredienserne røres godt sammen.

 

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen glat og smidig. Lad dejen hæve 30-45 minutter.

Rør marcipanremoncen sammen og lav kagecremen.

Rul dejen ud og del den i 32 firkanter.

Læg marcipanremonce på, fold hjørnerne ind over og saml alle kanter grundigt, så den lukkes helt.

Stil bollerne med samlingen nedad på en plade med bagepapir.

Lav en fordybning i bollerne og kom kagecreme og/eller hindbærmarmelade i.

Lad dem efterhæve 30 min.

Bag bollerne 10-15 min. ved 200 grader

Pynt evt. med glasur

 

 

Omtalt i artiklen

Adjunkt, master i sundhedspædagogik (MSU), lærer

Fokusområde: Læring

Majbritt Pless er ansat som adjunkt ved Læreruddannelsen på Fyn, University College Lillebælt, hvor hun underviser i faget madkundskab og er med til at afholde Madkamp – DM i Madkundskab.

Majbritt Pless har igennem mange år arbejdet med børn, mad og sundhed. I Smag for Livet arbejder hun i praksis med at udvikle undervisningsforløb og forankre Smag for Livets projekter på læreruddannelsen.