Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Citronmåne med spiselige, vilde blomster: Bellis, mælkebøtte, korsknap, rød tvetand og martsviol. Foto: stagbird.dk.
    Citronmåne med spiselige, vilde blomster: Bellis, mælkebøtte, korsknap, rød tvetand og martsviol. Foto: stagbird.dk.

Du er her

Citronmåne med vilde blomster

Opskrift Server havens spiselige blomster på denne lækre citronmåne.

Den klassiske citronmåne er her pyntet med vilde, spiselige blomster. I denne korte film kan du se, hvordan du sanker nogle af byens spiselige blomster, nemlig bellismælkebøtte, korsknap, rød tvetand og martsviol.


Ingredienser

Kagedej

  • 500 g smør 
  • 500 g sukker 
  • 500 g hvedemel 
  • 8 stk. æg
  • ½ tsk. bagepulver 
  • 3 tsk. vaniljesukker 
  • saft af 1 citron 
  • skal af 2 økologiske citroner 

Citronglasur og pynt

  • lidt flormelis 
  • lidt ekstra citronsaft 
  • evt. gul frugtfarve til glasur 
  • en håndfuld blandede vilde, spiselige blomster

Fremgangsmåde

  1. Rør smørret blødt, og drys sukkeret i under omrøring
  2. Tilsæt æggene et ad gangen
  3. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og bland det i dejen lidt efter lidt
  4. Tilsæt citronsaft og revet citronskal og rør det ind i dejen
  5. Hæld dejen i en rund smørsmurt kageform og stil den i kold ovn
  6. Sæt temperaturen til 165 °C og bag kagen 1 time og 15 min
  7. Lav en glasur af flormelis, citronsaft og evt. et par dråber gul frugtfarve
  8. Fordel glasuren på den afkølede kage ­og pynt med vilde, spiselige blomster

Opskriften på kagedejen til citronmåne er fra DR’s Spise med Price.