Gå til hovedindhold
  • Trøffel
    Trøffel

Du er her

Chokoladetrøffel med rosmarin

Opskrift Prøv denne opskrift på smagfulde chokoladetrøfler fra STYRBÆKS.

Masse:

150 g fløde

40 g sukker

150 g chokolade

40 g smør v/stuetemp.

1 lille kvist rosmarin

Fremgangsmåde:

1. Hak chokoladen til massen, og læg den i en lille skål.

2. Kog fløde, sukker og rosmarin op, hæld over chokoladen og rør rundt.

3. Vend den tempererede smør i den lune chokolademasse – og kassér rosmarinstilken.

4. Sæt massen på køl.

5. Rul chokolademassen i 20 g  ́s kugler, og sæt dem på køl.

Overtræk

100 g mørk chokolade

10-20 g kakaosmør *

Kakaopulver til overfladen

*Kan undværes, men den gør chokoladen lidt tyndere at arbejde med

Fremgangsmåde:

6. Smelt chokolade og kakaosmør over vandbad - pas på, at der ikke drypper vand ned i chokoladen.

7. Dyp kuglerne med en gaffel i chokoladen, og rul dem i kakaopulver.

8. Sæt på køl tildækket, til de skal nydes.

Omtalt i artiklen

Køkkenchef, kok

Fokusområde: Gastrofysik

Klavs Styrbæk er kok og driver STYRBÆKS, der både huser restaurant, kokkekurser, mødevirksomhed og produktudvikling.