Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Æggekage. Foto: Simon Sørensen
    Æggekage. Foto: Simon Sørensen

Du er her

Æggekage

Opskrift Æg har i århundreder været spist over hele verden. Her er en dansk klassiker: Æggekage med bacon.

Ingredienser:

6 æg

2 dl mælk

1 klat smør

Salt/peber

Skiver af bacon efter temperament

Et udvalg af modne tomater

Friskskåret løg i skiver

Hakket purløg

Fremgangsmåde:

Æg og mælk piskes sammen og krydres med smør. Smør smeltes på en pande og æggemassen hældes på. Lad æggemassen sætte sig et par minutter inden den bages færdig i ovnen ved 180 grader. Brug evt. grillen til at give den en flot bruning. 

Æggekagen pyntes med stegte baconskiver, modne tomater, skiver af løg og godt med hakket purløg.

Omtalt i artiklen

Faglærer, kok

Simon Sørensen er uddannet kok og faglærer ved TECHCollege Food i Aalborg. Her underviser han kokkeelever og er træner og holdleder for erhvervsskolens konkurrencehold.

Han er en del af Smag for Livets centerledelse, hvor han bl.a. er tovholder for de fødevarefaglige erhvervsuddannelser, som er partnere i Smag for Livet.