I forbindelse med Åbent Hus på Pometet deltager Smag for Livet med en stand, hvor du kan smage på blommer af to forskellige sorter.
Blommerne er dehydrerede - dvs. der er trukket væske ud af dem - med det resultat, at den samlede smags- og flavouroplevelse bliver mere intens, fordi det naturlige sukker- og syreindhold er opkoncentreret sammen med de naturlige aromaer i blommerne.
Samtidig udfører studerende fra University College Sjælland, Ankerhus, en sensorisk mini-test af studerende og et mind-map over, hvad denne spiseoplevelse får dig til at tænke på.
Begge dele vil senere blive anvendt af de studerende i deres eksamensopgave på modul 7, på studieretningen Ledelse, Fødevarer og Service på Ernæring og Sundhed.
Vi tager også gerne en snak om, hvad dehydrerede blommer kan bruges til og hvordan de laves. Vi har en dehydrator med, så du kan studere processen.
Smag for Livets Rikke Højer Nielsen står bag arrangementet.