Gå til hovedindhold

Du er her

Folkemødet på Bornholm: Smag & Lær

Begivenhed Smag for Livet i samarbejde med Haver til Maver, Cooking Kids (Københavns Madhus), Fars Køkkenskole, MIT Kokkeri, Madkamp - DM i Madkundskab og Madkundskab - en lærebog.

Børn og unge får nye kompetencer, dejlige oplevelser og stærke fællesskaber, når de dyrker grøntsager, laver mad og lærer deres egen smag at kende. Det mener projekt-kollektivet Smag & Lær, som arbejder for madglæde i børnehøjde.

 

Mad er mere end næring og energi. Mad er bevidsthed, håndværk, smag, fællesskab, erfaring og glæde. Derfor kan det at lave mad, smage og eksperimentere skabe en lystbetonet og spændende hverdag for børn og unge.

Smag & Lær er en fælles indsats ved Folkemødet båret af syv projekter støttet af Nordea-fonden. De syv projekter er Smag for Livet, MIT kokkeri, Cooking Kids, Fars Køkkenskole, Madkundskab – en lærebog, Madkamp – DM i madkundskab og Haver til Maver (læs mere om de enkelte projekter nedenfor).

Projektkollektivet Smag & Lær samles til Folkemødet for at sætte fokus på madglæden i børnehøjde. Børn og unge skal kunne ”dyrke” mad og smag alle steder. I skolen, i madkundskabslokalet, i hjemmet og i fritiden. Gennem eksperimenterende og involverende aktiviteter med fokus på mad, måltider og smag, får børn og unge rum og lyst til at lære, hvordan smag har betydning for det liv, vi lever.

Smag & Lær udfordrer derfor politikere og meningsdannere på, hvad mad og smag kan bruges til i skolen og i hjemmet. Vi udfordrer børn og unge i madlavning og tilsmagning. Og vi udfordrer alle på deres smagsmod.

Smag & Lær mener, at:

  • mad og måltider styrker fællesskaber blandt børn og unge
  • alle børn har deres egen smag, og den vil vi give dem rum til at dyrke
  • eksperimenterende læring med mad og måltider skaber læring for livet
  • et stærkt madhåndværk er vejen til trivsel og et godt voksenliv viden om mad og smag giver ikke bare sundere liv, men bedre liv
Adresse: 
Folkemødet på Bornholm
Allinge
Danchells Anlæg, A23
3770 Allinge
Danmark