Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Creative Tastebuds: Taste and Sustainability

Begivenhed Creative Tastebuds, et unikt symposium for både forskere, praktikere og andre smagsinteresserede, vender tilbage i august 2021 som en hybrid mellem fysisk og digital konference.

Den 11.-12. maj 2020 skulle Smag for Livet i samarbejde med Aarhus Universitet og Institute of Meals have afholdt det innovative og tværfaglige symposium "Creative Tastebuds 2020: Exploring how our sense of taste can save the planet".

SYMPOSIET ER UDSKUDT, og der er planlagt et nyt symposium d. 16.-17. august 2021. Hvis man allerede var tilmeldt 2020-symposiet, er man sikret en plads på det kommende symposium, hvis man vil. Det er også muligt at få sin billet refunderet, se nærmere på creativetastebuds.dk.

Første udgave af Creative Tastebuds fandt sted i forbindelse med kulturby-året 2017 i Aarhus og var så stor en succes, at Smag for Livet i et samarbejde med Aarhus Universitet og Institute of Meals nu gør det igen.

Temaet for Creative Tastebuds 2020 var smag og bæredygtighed. Forskere, kokke, designere m.m. skulle sammen med alle deltagere undersøge og forsøge at svare på, hvordan vores smag kan være med til at sikre nye og mere bæredygtige madvalg for både mennesker og planet.

Nogle af deltagerne har allerede givet deres vinkel på bæredygtighed og smag i et særnummer af det videnskabelige tidsskrift International Journal of Food Design. Se dem i artiklen 6 forslag: hvordan vi kan genoverveje vores individuelle nydelse af hensyn til vores fælles fremtid.

Mere information om programmet følger - du kan holde dig opdateret på creativetastebuds.dk og facebook.com/creativetastebuds.

 

Psykologiprofessor Charles Spence, antropolog David Sutton og eating designer Marije Vogelzang på scenen på Aarhus Teater under Creative Tastebuds 2017.

 

Adresse: 
Maltfabrikken
Maltvej 4-12
8400 Ebeltoft
Danmark