Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Østers. Foto: Pixabay
    Østers. Foto: Pixabay

Du er her

GastroSalon: Østers og champagne - et godt match?

Info

09. december 2019

GastroSalon foregår kl. 16.30 - 18.30 i Gastro Science Lab på Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet.

Se evt. yderligere om arrangementet på Københavns Universitets hjemmeside.

Æg-bacon, ost-skinke, kaviar-chokolade - alle kendte for at være gode match. Dette gælder også østers og champagne. Madparring og smagsparring er en empirisk baseret metode, der ofte bruges af kokke og fødevareinnovatører til at udvikle delikate retter. Men hvad er grunden til at østers og champagne er et godt match?  

Nogle af svarene bliver givet af professor i gastrofysik Ole G. Mouritsen og forsker Charlotte Vinther Schmidt fra Smag for Livet og Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet. Endvidere vil underviser og vinskribent René Langdahl introducere os til smagen af champagne. 

Oplæggene er akkompagneret af smagsprøver, og deltagerne vil opleve, hvor vigtig konsistensen - mundfølelsen - er for smagsoplevelsen.

Opdatering: Arrangementet er desværre udsolgt!

Adresse: 
Gastro Science Lab, Institut for Fødevarevidenskab
Københavns Universitet
Rolighedsvej 26
1958 Frederiksberg
Danmark