Gå til hovedindhold
  • En vild burger med hyldeblomst. Foto: Majbritt Pless
    En vild burger med hyldeblomst. Foto: Majbritt Pless

Du er her

Vilde løg og havbænkebidere: 5.a smager på vild natur

  • Blæretang. Foto: Majbritt Pless
    Blæretang. Foto: Majbritt Pless
  • Brændenælde. Foto: Majbritt Pless
    Brændenælde. Foto: Majbritt Pless
  • Dagens fangst af havbænkebidere. Foto: Majbritt Pless
    Dagens fangst af havbænkebidere. Foto: Majbritt Pless
  • Dagens høst af urter. Foto: Majbritt Pless
    Dagens høst af urter. Foto: Majbritt Pless
  • Dej til pandebrød med urter. Foto: Majbritt Pless
    Dej til pandebrød med urter. Foto: Majbritt Pless
  • Den vilde kok - Klavs Styrbæk - og de vilde løg. Foto: Majbritt Pless
    Den vilde kok - Klavs Styrbæk - og de vilde løg. Foto: Majbritt Pless
  • Hvordan smager suppen mon? Foto: Majbritt Pless
    Hvordan smager suppen mon? Foto: Majbritt Pless
  • Fremstilling af pandebrød. Foto: Majbritt Pless
    Fremstilling af pandebrød. Foto: Majbritt Pless
  • Lægekokleare - også kendt som skørbugsurt. Foto: Majbritt Pless
    Lægekokleare - også kendt som skørbugsurt. Foto: Majbritt Pless
  • Naturvejleder Ole Runge hjalp klassen med at jage og samle. Foto: Majbritt Pless
    Naturvejleder Ole Runge hjalp klassen med at jage og samle. Foto: Majbritt Pless
  • Så bages der pandebrød. Foto: Majbritt Pless
    Så bages der pandebrød. Foto: Majbritt Pless
  • Hvad finder vi mon i strandkanten? Foto: Majbritt Pless
    Hvad finder vi mon i strandkanten? Foto: Majbritt Pless
  • Noget af dagens høst. Foto: Majbritt Pless
    Noget af dagens høst. Foto: Majbritt Pless
  • Røllike. Foto: Majbritt Pless
    Røllike. Foto: Majbritt Pless
  • Rørhindetang. Foto: Majbritt Pless
    Rørhindetang. Foto: Majbritt Pless
  • Måling af saltkoncentrationen i fjordvandet. Foto: Majbritt Pless
    Måling af saltkoncentrationen i fjordvandet. Foto: Majbritt Pless
  • Skvalderkål. Foto: Majbritt Pless
    Skvalderkål. Foto: Majbritt Pless
  • Strandbisque med havbænkebidere, strandsnegle, krabber og musling. Foto: Majbritt Pless
    Strandbisque med havbænkebidere, strandsnegle, krabber og musling. Foto: Majbritt Pless
  • Strandmalurt. Foto: Majbritt Pless
    Strandmalurt. Foto: Majbritt Pless
  • Vi finder havbænkebidere. Foto: Majbritt Pless
    Vi finder havbænkebidere. Foto: Majbritt Pless
  • Vi spiser dagens måltid. Foto: Majbritt Pless
    Vi spiser dagens måltid. Foto: Majbritt Pless
  • Vild kørvel. Foto: Majbritt Pless
    Vild kørvel. Foto: Majbritt Pless
  • Vild pastinak. Foto: Majbritt Pless
    Vild pastinak. Foto: Majbritt Pless
  • Vild urtesuppe. Foto: Majbritt Pless
    Vild urtesuppe. Foto: Majbritt Pless
  • Æltning af dej til brød. Foto: Majbritt Pless
    Æltning af dej til brød. Foto: Majbritt Pless

Smag for naturen. Smag af naturen. Smag i naturen.

5. a fra Tarup Skole har været på Vigelsø - en ubeboet ø i Odense Fjord - med kokkene fra Styrbæks for at plukke vilde urter og fange.

Som garant for overlevelse havde holdet allieret sig med Fyns dygtigste naturvejleder Ole Runge, som bragte elever, kokke, journalister og forskere ind i den smukkeste verden af smag, viden og fordybelse i vores fantastiske natur.

Det endte i en - ifølge Klavs Styrbæk - uhæmmet velsmagende vegetarisk Vigelsø-suppe på bl.a. tang, vilde løg, skørbugsurt, kvan, malurt og vild pastinak og tilhørende brød med rosenblade, hyldeblomst, blæretang og vild kørvel, mens hovedretten fik en dyb umamismag fra havbænkebidere, krabber, snegle og en enkelt blåmusling.

Det blev en uforglemmelig dag på en spiselig ø med fugle, sommer og godt selskab.