Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Dådyrfilet. Foto: Anne Bech
    Dådyrfilet. Foto: Anne Bech

Du er her

Smagens Dag 2020 sætter fokus på smagen af vildt

Nyhed om undervisning Smag for Livet støtter Smagens Dag, som finder sted hvert år på den sidste onsdag i september. I 2020 hedder temaet Det er vildt at smage.

Smagens Dag finder sted sidste onsdag i september og har været en årlig begivenhed på landets skoler siden 1992.

Årets tema er "Det er vildt at smage”, og i år tilbyder Smagens Dag gratis undervisningsmateriale med tre workshops og lærervejledning:

  • Workshop 1: Det vilde og de 5 grundsmage
  • Workshop 2: Smag den vilde and og den tamme kylling
  • Workshop 3: Det er vildt bæredygtigt

Materialet er udviklet af smagsambassadør Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum.

Du kan hente årets nye undervisningsmateriale med temaet "Det er vildt at smage” fra Smagens Dags hjemmeside.

Temaet spiller sammen med tre gange "Månedens smag", hvori eleverne inspireres til at smage bestemte råvarer i sæson. Således er september måneds smag vildand, oktober er fasan, og november er kronhjort.

Se mere om månedens smag på Smagens Dag - Månedens Smag.

Omtalt i artiklen

Lektor emerita, master i sundhedspædagogik

Kirsten Marie Pedersen er uddannet lærer og master i sundhedspædagogik. Frem til sin pension arbejdede hun som lektor i madkundskab på University College Lillebælt (nu UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole), hvor hun uddannede madkundskabslærere, udviklede læremidler og arbejdede for både Smagens Dag og Madkamp – DM i Madkundskab, foruden en stadig meget aktiv rolle i Smag for Livets undervisnings- og formidlingsaktiviteter.

Kirsten Marie Pedersen er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde i Smag for Livet.