Gå til hovedindhold
  • Ole G. Mouritsen
    Ole G. Mouritsen

Du er her

Smag for Livet-leder ny præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi

Artikel Professor, dr. scient. Ole G. Mouritsen, kendt som en af fædrene bag gastrofysikken – den naturvidenskabelige tilgang til mad og smag – er netop blevet valgt til ny præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.

Akademiet, som for nylig har fejret sit 50-års jubilæum, er en forening af personer, som arbejder for at fremme mad- og måltidskulturen i Danmark. Det sker uafhængigt af kommercielle interesser, offentlige institutioner og fagorganisationer. Det Danske Gastronomiske Akademi står bl.a. som udgiver af Gastronomisk Leksikon, som beskriver ord og begreber fra madkulturen.

– Akademiets medlemskreds repræsenterer et meget bredt spektrum af viden om gastronomi. Det vil vi fremover udnytte mere målrettet med en række interne og udadvendte temamøder om gastronomien i Danmark. Vi vil også arbejde for at udbrede viden om kogekunst, måltider og madkultur – og fremme kvaliteten af disse områder, siger Ole G. Mouritsen i forbindelse med udnævnelsen.

Ole G. Mouritsen er professor i biofysik ved Syddansk Universitet. Hans forskning har fokus på fedtstoffer, membraner og gastrofysik. Han har modtaget en række danske og internationale priser for sin forskning og forskningskommunikation, fx mad+medier prisen 2013 for akademisk madformidling.

Mouritsen er leder af Smag forLivet, et formidlingscenter om smag støttet af Nordea-fonden. Han er i sin fritid interesseret i videnskaben bag maden og arbejder i den forbindelse sammen med kokke. Han har skrevet en lang række artikler og bøger om gastronomiske emner, fx Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed (2009); Tang. Grøntsager fra havet (2009), Umami. Gourmetaben og den femte smag (2011) og Fornemmelse for smag (udkommer efterår 2015).

Om det Danske Gastronomiske Akademi:

http://gastronomisk-akademi.dk

http://www.gastrolex.dk

 

For yderligere informationer, kontakt:

Professor Ole G. Mouritsen, ole.mouritsen [at] food.ku.dk, tlf. 6550 3528/3506

Kommunikationsmedarbejder Eva Rymann Hansen, evarh [at] sdu.dk, tlf. 93 50 7071

Omtalt i artiklen

Centerleder, professor, dr. scient

Fokusområde: Gastrofysik

Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet og ansvarlig for hovedområdet Gastrofysik.

Ole G. Mouritsen er professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet. 

Tidligere var han i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet.

Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag.