Gå til hovedindhold
  • Børnenes kunstudstilling er også en konkurrence blandt de deltagende klasser. Foto: HCA Festivals.
    Børnenes kunstudstilling er også en konkurrence blandt de deltagende klasser. Foto: HCA Festivals og Knud Erik Christensen, ,
  • Børnenes kunstudstilling er også en konkurrence blandt de deltagende klasser. Foto: HCA Festivals og Knud Erik Christensen, ,
  • Børnenes kunstudstilling er også en konkurrence blandt de deltagende klasser. Foto: HCA Festivals og Knud Erik Christensen, ,

Du er her

Skoleelever præsenterer kunst og oplevelser for alle sanser

Nyhed Smag for Livet er med, når 250 skoleelever i Odense åbner udstilling af H.C. Andersen-fortolkninger

Overraskelserne vil stå i kø, når elever fra seks skoler i Odense præsenterer egne kunstværker i Kunstbygningen Filosoffen i Odense.

Udgangspunktet for elevernes kunst og innovation er H.C. Andersens værker og titlen "Fantasi og evnen til at forudse det uventede". Arbejdet kulminerer nu ved åbningen af udstillingen, hvor ambitionen er at påvirke alle sanser på en uventet måde.

Udstillingen åbnes officielt mandag d. 22. august kl. 9, men allerede fra kl. 8.45 vil der være overraskelser og ske uventede ting i og omkring Filosoffen for alle de deltagende klasser, lærere og andre gæster, der er med til at åbne udstillingen.

Smag for Livet deltager ved åbningen med en overraskelse for gæsternes smags- og lugtesans.

H.C. Andersens værker tænkt ud af boksen

Elevernes billedkunst er blevet til i regi af en konkurrence under H.C. Andersen Festivals 2016. Billedkunstlærere og ca. 250 elever fra ti forskellige klasser på seks af Odense Kommunes skoler deltager klassevis i konkurrencen, og der er både lavet individuelle og fælles billeder til udstillingen.

Under processen er klasserne blevet inspireret og vejledt af de to projektkonsulenter Knud Erik Christensen og Rachel Zachariassen, og eleverne er blevet opfordret til at arbejde innovativt og tænke ud af boksen.

Publikum kan opleve både grafik, video, tegning, maleri og skulptur i udstillingen.

To professionelle billedkunstnere, Vivi Christensen og Christian Elovara, vil forholde sig til alle de deltagende klassers værker. De laver udtalelser til de enkelte skoler og kårer et vinderprojekt, en af klasserne, der vinder 5.000 kr. til en selvvalgt kulturel begivenhed.

Der er gratis entre. Udstillingen i Kunstbygningen Filosoffen varer hele ugen.

Omtalt i artiklen

Lektor, master i sundhedspædagogik

Fokusområde: Læring

Kirsten Marie Pedersen er lektor i madkundskab på University College Lillebælt.

Hun uddanner og efteruddanner madkundskabslærere, udvikler læremidler og har gennem flere år arbejdet for både Smagens Dag og Madkamp – DM i Madkundskab.

Adjunkt, master i sundhedspædagogik (MSU), lærer

Fokusområde: Læring

Majbritt Pless er ansat som adjunkt ved Læreruddannelsen på Fyn, University College Lillebælt, hvor hun underviser i faget madkundskab og er med til at afholde Madkamp – DM i Madkundskab.

Majbritt Pless har igennem mange år arbejdet med børn, mad og sundhed. I Smag for Livet arbejder hun i praksis med at udvikle undervisningsforløb og forankre Smag for Livets projekter på læreruddannelsen.

Adjunkt, PhD.

Fokusområde: Læring

Liselotte Hedegaard er medlem af Smag for Livets centerledelse. Hun er ansat som adjunkt ved University College Lillebælt, hvor hun varetager projektledelsen af UCLs arbejde i Smag for Livet.

Liselotte Hedegaard har en baggrund i filosofi. Hendes forskningsinteresser retter sig mod sanseerfaring, særligt indenfor rammerne af fænomenologisk undersøgelse. I praksis arbejder hun med, hvordan sanseerfaring, specielt smag, kan anvendes i det pædagogiske og didaktiske arbejde.

 

Læremiddelredaktør og smagsambassadør
 

Cathrine Terkelsen er smagsambassadør og ansat som læremiddelredaktør i Smag for Livet. Her har hun til opgave at udvikle og redigere læremidler, som skal bruges i bl.a. folkeskolens undervisning.

Cathrine underviser derudover i faget Madkundskab på Læreruddannelsen Fyn.

Cathrine er cand.pæd. i didaktik (dansk) og desuden uddannet lærer med linjefag i madkundskab, idræt, svømning og dansk.

I sit speciale har hun fordybet sig i, hvordan smagsoplevelser kan inddrages i skriveaktiviteter i danskundervisningen.