Gå til hovedindhold
  • Foto: Jonas Drotner Mouritsen
    Foto: Jonas Drotner Mouritsen

Du er her

Ny bog til internationalt publikum: Mouthfeel - How Texture Makes Taste

Nyhed Professor Ole G. Mouritsen og kok Klavs Styrbæks bog om mundfølelse er nu også udgivet i en engelsk udgave på forlaget Columbia University Press

Mundfølelse - vores oplevelse af madens konsistens, når vi spiser - bliver nu også formidlet gennem både videnskabsmandens og kokkens briller til et internationalt publikum.

Columbia University Press har netop udgivet professor Ole G. Mouritsen og kok Klavs Styrbæks bog Mouthfeel: How Texture Makes Taste.

Bogen er en oversat og revideret udgave af Mouritsen og Styrbæks bog "Fornemmelse for Smag" fra 2015. Uddrag af bogen kan ses via de vedhæftede links.

Læs mere om den nye udgivelse her på Smag for Livets engelske website, taste-for-life.org.

Omtalt i artiklen

Centerleder, professor, dr. scient

Fokusområde: Gastrofysik

Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet og ansvarlig for hovedområdet Gastrofysik.

Ole G. Mouritsen er professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet. 

Tidligere var han i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet.

Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag.

Køkkenchef, kok

Fokusområde: Gastrofysik

Klavs Styrbæk er kok og driver STYRBÆKS, der både huser restaurant, kokkekurser, mødevirksomhed og produktudvikling.