Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • FInd materialer til madkundskab her. Foto: Gitte Lotinga
    FInd materialer til madkundskab her. Foto: Gitte Lotinga

Du er her

Læringsfestival - her er materialerne til madkundskab

Nyhed om undervisning :

Velkommen til Fag med Smag!

Her finder du en oversigt over gratis undervisningsmaterialer til madkundskab.

Vi har gjort det ekstra nemt for dig at udfylde årsplanen i madkundskab. Vi har også noget særligt til valgfaget på højt fagligt niveau.

Listen herunder guider dig til vores madkundskabs-forløb. Du kan også gå direkte ind til forløbene /intro Fag med Smag madkundskab-filter/ - klik her

 

Kompetencemål: Måltid og madkultur

Smag på historien: Brændende kærlighed

  • Færdighed og vidensområde: Måltidskultur
  • Forløbet har fokus på: Udvikling/tilberedning af en nyfortolket version af brændende kærlighed. Grundmetoder og madteknik. Råvarekendskab.
  • Forløbet indeholder bl.a.:
    • Video (hvor eleverne præsenteres for historien bag retten brændende kærlighed)
    • Madlavningsmetodekort
  • Lærerens tip:

 

Afrikadellen - få smag for Afrika

  • Færdighed og vidensområde: Måltidskultur
  • Forløbet har fokus på:
  • Forløbet indeholder bl.a.:
  • Lærerens tip:

 

Værtskab, smag og måltider

  • Færdighed og vidensområde: Måltidets komposition
  • Forløbet har fokus på:
  • Forløbet indeholder bl.a.:
  • Lærerens tip:

  •  

Smagen af jul

  • Færdighed og vidensområde: Måltidskultur
  • Forløbet har fokus på:
  • Forløbet indeholder bl.a.:
  • Lærerens tip:

 

Kompetencemål: Madlavning

Æggeviden - udforsk ægget

  • Færdighed og vidensområde: Madlavningens fysik og kemi
  • Forløbet har fokus på: Æggets madtekniske egenskaber. Høj grad af elevdeltagelse. Undersøgelsesbaseret undervisning
  • Forløbet indeholder bl.a.: Teksturkort. Elevark (klar til print).
  • Lærerens tip:

  •  

Surt show

  • Færdighed og vidensområde: Madlavningens fysik og kemi
  • Forløbet har fokus på:
  • Forløbet indeholder bl.a.:
  • Lærerens tip:

 

Tilsætningsstoffer: Introduktion

  • Færdighed og vidensområde: Madlavningens fysik og kemi
  • Forløbet har fokus på:
  • Forløbet indeholder bl.a.:
  • Lærerens tip:

 

Tilsætningsstoffer: Gelering

  • Færdighed og vidensområde: Madlavningens fysik og kemi
  • Forløbet har fokus på:
  • Forløbet indeholder bl.a.:
  • Lærerens tip:

 

Kompetencemål: Fødevarebevidsthed

Smagsriget - madmod, spil og eksperimenter

  • Færdighed og vidensområde: Råvarekendskab + Madlavning: Smag og tilsmagning, Madens æstetik
  • Forløbet har fokus på: Kreativitet og eksperimenterende madlavning med frugt og grønt
  • Forløbet indeholder bl.a.:
    • Brætspil, der kan udfordre eleverne i at smage på frugt og grønt
    • Metodekort, der kan støtte eleverne i at afprøve forskellige tilberedningsmetoder i køkkenet
  • Lærerens tip:

 

Smagen af tomat

  • Færdighed og vidensområde: Råvarekendskab
  • Forløbet har fokus på:
  • Forløbet indeholder bl.a.:
  • Lærerens tip:

 

Guleroden - smag, kultur og perspektiv

  • Færdighed og vidensområde: Råvarekendskab
  • Forløbet har fokus på:
  • Forløbet indeholder bl.a.:
  • Lærerens tip:

 

Undervisningsredskaber

 

Kontakt os

Husk: Henvisninger til øvrige stande o.a. relevant.