Nyhed om undervisning :
Velkommen til Fag med Smag!
Her finder du en oversigt over gratis undervisningsmaterialer til madkundskab.
Vi har gjort det ekstra nemt for dig at udfylde årsplanen i madkundskab. Vi har også noget særligt til valgfaget på højt fagligt niveau.
Listen herunder guider dig til vores madkundskabs-forløb. Du kan også gå direkte ind til forløbene /intro Fag med Smag madkundskab-filter/ - klik her
Kompetencemål: Måltid og madkultur
Smag på historien: Brændende kærlighed
- Færdighed og vidensområde: Måltidskultur
- Forløbet har fokus på: Udvikling/tilberedning af en nyfortolket version af brændende kærlighed. Grundmetoder og madteknik. Råvarekendskab.
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Video (hvor eleverne præsenteres for historien bag retten brændende kærlighed)
- Madlavningsmetodekort
- Lærerens tip:
Afrikadellen - få smag for Afrika
- Færdighed og vidensområde: Måltidskultur
- Forløbet har fokus på:
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Lærerens tip:
Værtskab, smag og måltider
- Færdighed og vidensområde: Måltidets komposition
- Forløbet har fokus på:
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Lærerens tip:
Smagen af jul
- Færdighed og vidensområde: Måltidskultur
- Forløbet har fokus på:
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Lærerens tip:
Kompetencemål: Madlavning
Æggeviden - udforsk ægget
- Færdighed og vidensområde: Madlavningens fysik og kemi
- Forløbet har fokus på: Æggets madtekniske egenskaber. Høj grad af elevdeltagelse. Undersøgelsesbaseret undervisning
- Forløbet indeholder bl.a.: Teksturkort. Elevark (klar til print).
- Lærerens tip:
Surt show
- Færdighed og vidensområde: Madlavningens fysik og kemi
- Forløbet har fokus på:
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Lærerens tip:
Tilsætningsstoffer: Introduktion
- Færdighed og vidensområde: Madlavningens fysik og kemi
- Forløbet har fokus på:
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Lærerens tip:
Tilsætningsstoffer: Gelering
- Færdighed og vidensområde: Madlavningens fysik og kemi
- Forløbet har fokus på:
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Lærerens tip:
Kompetencemål: Fødevarebevidsthed
Smagsriget - madmod, spil og eksperimenter
- Færdighed og vidensområde: Råvarekendskab + Madlavning: Smag og tilsmagning, Madens æstetik
- Forløbet har fokus på: Kreativitet og eksperimenterende madlavning med frugt og grønt
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Brætspil, der kan udfordre eleverne i at smage på frugt og grønt
- Metodekort, der kan støtte eleverne i at afprøve forskellige tilberedningsmetoder i køkkenet
- Lærerens tip:
Smagen af tomat
- Færdighed og vidensområde: Råvarekendskab
- Forløbet har fokus på:
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Lærerens tip:
Guleroden - smag, kultur og perspektiv
- Færdighed og vidensområde: Råvarekendskab
- Forløbet har fokus på:
- Forløbet indeholder bl.a.:
- Lærerens tip:
Undervisningsredskaber
Kontakt os
Husk: Henvisninger til øvrige stande o.a. relevant.